úterý 19. května 2015

Lion Effort 2015

Lion Effort 2015

14.5.2015

Nemohli jsme si nechat ujít toto cvičení a tak už s předstihem jsme zakoupili vstup na spotters day na letiště v Čáslavi na cvičeni GUG (Gripen Users Group) Lion Effort 2015.

Vstup na základnu byl v osm, takže abychom zabrali dobrá místa, valíme společne od Sharka v 6:00. Vyrážíme v sestavě Shark (vedoucí vozidla), Valda, Dawe a já. V Kutné Hoře nabíráme doktora a na místě jsme kolem půl osmé. Zrychlený přesun (attention přes státovku) a vystát mírnou frontu.

Za chvíli stojíme na značkách. Zkontrolujeme stánek a merchendize musí být. Místo super, rozbalit fidlátka a pohov.

V 10:30 začíná ranní mise COMAO (Composite Air Operations – mise podle komplexního scénáře za koordinace všech cvičících). 
Nejdříve nízký průlet nad našima hlavama 2xHind a 1x171 (opravdu nízký :) ) a pak jde vše do vzduchu. Piloti nás hezky zdraví paráda. Za cca 30 minut je vše pryč a čekáme na návrat. 

Pizza objednána, pohoda, počasí je fajn, jen trochu vítr, po návratu strojů pauza, pizza pivko ... co víc si přát.

Odpolední mise „Shadow wave“ začala v 15:30 a do vzduchu už nešlo vše. Přesto bylo na co koukat a závěrky cvakaly jak o život.

Balíme to kolem páté. Po cestě k autu ještě zastávka u pole a pak do Prahy. Ještě rychlé kafe u Sharka a pak domů na čtvrtfinále s Finama.

fotili jsme:

bojový vrtulník Mil Mi-24 Hind
víceúčelový vrtulník Mil Mi-171Š
transportní letoun Let L-410,
lehký bitevník L-159 ALCA
bojový letoun JAS-39 Gripen

pár úlovků:











Žádné komentáře:

Okomentovat