středa 2. července 2014

Gilze-Rijen - Luchtmachtdagen Air Show

Gilze-Rijen - Luchtmachtdagen Air Show

(toto je pokračování, začalo to tady: NTM2014)

den druhý

Ráno vstáváme v půl šesté a na šestou odjezd. S paní domácí se včera povedlo domluvit (jakože německy!), že bychom rádi balíček na cestu. Radost z toho neměla, ale ráno na nás čekají 2 termotašky. Káva na cestu, fotka před hotýlkem, nástup a tradá do Gilze-Rijen.

V autě teprve zjišťujeme, že paní domací připravila překvapení v podobě úžasné snídaně. Obložené housky jsou opravdu poctivé a k tomu ještě jogurty. Prostě kulinářsky se německo vydařilo.

Cesta celkem ubíhá a tak někdy po obědě dorážíme do cíle. Lehká porada jak to provedeme. Parkujeme na odstavném parkovišti, bereme cajky a jdeme. Pře branou jsme se rozdělili. Petr, Kuba a doktor jdou dovnitř a zbytek jde hledat, kde tesař nechal díru a vyrážíme najít nějaké záplotní místo. Bohužel se nám nic najít nepodařilo, takže jsme v podstatě jen obešli letiště a vlezli dovnitř druhou stranou. Všimli jsme si však mistečka hned u začatku dráhy, kde stálo pár lidí, ale bylo to za páskama zákaz vstupu. Tak jsme je jako přehlédli a napáskovali jsme se tam. Focení celkem dobré, ale hodně daleko. Počasí se spíše zhoršovalo, skygate (šílený vynález ke vstupu) mi pil krev nekonečnou audio smyčkou a k tomu se přidalo neutuchajicí řinčení výstražného zvonku kousek od nás. No, prostě jsem byl v pět celkem rád, že se jede bydlet. Parkoviště bylo totálně ucpané odjiždějícími auty a čekáme na lehce opožděnou 2. část výpravy. Pak provedeme typicky český/pražský únikový manévr, mízíme z parkoviště a za námi necháváme nespočet holanďanů poctivě čekajících, až na ně dojde řada.

Příjezd k hotelu v Oosterhouse celkem v pohodě, mírné potíže s parkováním, ale Majkl to pořešil skvěle. Ubytko, sprcha a domluva, že za půl hoďky sraz na večeři. Vyrazili jsme do centra a nechali se ulovit jednou servírkou do báru, kde dým nehoustnul. Obsluha velmi pohledná, burger fajn, pivo taky, jenom ho nosili v takovejch mrňavejch kalíšcích, což kluky dost pobavilo. Nakonec už jenom zádrhel s kreditkama při placeni a pak na pokoj a spát.

ulice v Oosterhout

nejeden z nás spočinul pohledem na pohledné obsluze



Pivo


Zábava nevázla :)

den třetí


Ráno vstávačka celkem na pohodu a po osmé se už tlačíme u brány. Poté, co málem vyvrátíme vstupní vrata, pádíme na značky. Petr s doktorem a Kubou nám naštěstí už místa drží. Focení celkem fajn, počasí taky. Krátká obhlídka merchandize v průběhu dne, catering hned za zády. Prostě pohoda. Po čtvrté to balíme - s ohledem na dopravní situaci ze včerejška nečekáme na úplný konec. Zabalit, nasedat a domů.

Cesta tentokrát spíše delší než krátká, ale kolem půl jedné v pořádku dorážíme k Valdovi  a před jednou jsme u Majkla (Majkle, jako velká poklona u úcta), kde přesedám s Márou a Dawem a valíme to k OD. Tam další přestup - Mára veze Dejwa domů a já doma kolem půl třetí. Jako hustej výlet. Záda naštěstí vydržela a partička myslím v pohodě.

pár úlovků:



















Žádné komentáře:

Okomentovat